Bilba will build the luxury ‘The View Marbella’

Bilba’s most ambitious construction so far is called ‘The View Marbella’, a residential complex of 49 luxury apartments located on Colinas de Benahavís within 50,000 m2. This project was signed during the state of alarm.

Sierra Blanca, a reference on the Costa del Sol, and Wilma, one of the most relevant real estate references in Germany and Holland, are the high standing real estate developers behind this spectacular, innovative construction. Their business philosophy is the commitment to innovation and technology, always hand in hand with strict respect to the environment.

Conceived to be one of the most luxurious, large buildings on the Costa del Sol, the 49 houses of ‘The View Marbella’ will be distributed in seven blocks. These will have complete interior urbanization, pools, a gym, a spa, 24/7 security and an exclusive concierge service.

The latter meets the requirements of the high purchasing power clients on whom the project focuses since it will allow the select owners to rely on an immediate answer to their demands, such as dry cleaning, transportation or private chef.

The design of the entire residential complex aims to the highest quality, from the latest engineering and integrated services, such as decorations or home-automation, aerothermal installation in each house or solar panels that adjust the water in the heated club of the social club.

Actually, ‘The View’ is one of the most sustainable projects on the Costa del Sol. The apartments have already A-rated energy certificates, thanks to the use of renewable energy sources and fuels.

A remarkable aspect of this construction is the use of SISMO Building Technology, both on its structure and external enclosures and division of houses. This automated method, which is known as construction 4.0, allows to reduce the energy efficiency and quality of houses, as well as to reduce deadlines up to 35% since it enables work in the factory and on-site simultaneously.

The architecture studio of Teodoro Cabrilla was commissioned to design the project, in which they have applied bioclimatic architecture: architectural volumes, innovative materials and sustainable construction techniques.

DATE
23/06/2020
CATEGORY
Activity